Kannanotto: Kaupunkipyöräverkosto kokeiluun myös Espoossa!
21.11.2016
Pääkaupunkiseudun opiskelijat: Osa-asunnon normi peruttava!
2.11.2017

Iso osa Helsingin kaupunginvaltuuston valituista kannatti World Student Capital -verkoston tavoitteita!

Pääkaupunkiseudun korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen World Student Capital (WSC) -verkosto kampanjoi Helsingissä kuntavaalien alla kolmella tavoitteella: kunnianhimoa sosiaaliseen asuntotuotantoon, Tiederatikalla poikittaisliikenne oikeille raiteille ja joustavaa päivähoitoa perheellisille opiskelijoille.*

Valituista 19 olivat kertoneet WSC-verkostolle kannoistaan ennen vaaleja. He suhtautuivat kärkitavoitteisiin positiivisesti. 17 heistä kannatti ensimmäistä tavoitetta kunnianhimon lisäämisestä sosiaaliseen asuntotuotantoon. 16 kannatti Tiederatikkaa ja 15 joustavaa päivähoitoa perheellisille opiskelijoille. Kannoistaan kertoneista 15 tulevaa valtuutettua kannatti kaikkia tavoitteita. Tavoitteita kannatettiin yli puoluerajojen.

Kaikkia tavoitteita kannattivat Risto Rautava ja Mirita Saxberg kokoomuksesta, Alviina Alametsä, Atte Harjanne, Emma Kari, Maria Ohisalo, Leo Stranius ja Reetta Vanhanen vihreistä, Ville Jalovaara ja Ilkka Taipale SDP:stä, Dan Koivulaakso ja Petra Malin vasemmistosta, Björn Månsson ja Marcus Rantala RKP:stä sekä Katju Aro Feministisestä puolueesta. Lisäksi Eva Biaudet RKP:stä ja Pia Pakarinen kokoomuksesta kannattivat asuntotuotantotavoitetta, ja Thomas Wallgren SDP:stä kannatti Tiederatikkaa. Biaudet ja kokoomuksen Terhi Koulumies kannattivat myös joustavaa päivähoitoa perheellisille opiskelijoille.

WSC-verkoston saamien tietojen perusteella myös ainakin 87 opiskelijaa verkoston ylioppilas- ja opiskelijakunnista oli ehdolla Helsingissä – siis jopa 8 % ehdokkaista. Seitsemän heistä pääsi sisään, ja huomattavasti useampi varalle. Sisään pääsivät Alviina Alametsä, Fatim Diarra,  Petra Malin, Otto Meri, Dani Niskanen ja Daniel Sazonov Helsingin yliopistosta sekä Dan Koivulaakso Hankenista. Onnea valituille!

World Student Capital -verkoston vaikuttamistyö tavoitteiden saavuttamiseksi jatkuu myös vaalien jälkeen. Vaaleja ennen verkoston opiskelijaedustajat, asiantuntijat ja vapaaehtoiset ovat tavanneet lukuisia ehdokkaita. Henkilökohtaiset tapaamiset ja valituille viestiminen jatkuvat läpi kevään.

*Tavoitteiden tarkat sisällöt olivat:

  1. Edullisia koteja opiskelijoille: Helsinkiin on rakennettava 300 uutta opiskelija-asuntoa ja 2000 ARA-vuokra-asuntoa vuodessa.
  2. Poikittaisliikenne oikeille raiteille: Tiederatikkaa tarvitaan yhdistämään 10 korkeakoulukampusta Otaniemestä Itäkeskukseen. Rakentaminen on aloitettava ennen vuotta 2025.
  3. Joustavaa päivähoitoa perheellisille: Perheellisten opiskelijoiden on voitava yhdistää opiskelu ja osa-aikainen päivähoito menettämättä kotihoidontukea.

Lisätietoja:

Kuntavaaliprojektikoordinaattori Ansku Holstila, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, etunimi.sukunimi@hyy.fi 050 3062525

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *