Tutkimusmatkalla tulevaisuuteen
20.2.2018
HSL:n opiskelija-alennukset vaarassa – vaikuta!
19.9.2018

Millainen on opiskelijoiden Uusimaa 2020? Pääkaupunkiseudun opiskelijajärjestöt ottavat etunojan maakuntauudistukseen

Mistä maakuntavaltuutetut päättävät ja miten päätökset vaikuttavat opiskelijoihin ja nuoriin?  Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia 31.5. klo 17-19 pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien World Student Capital -verkoston järjestämässä Millainen on opiskelijoiden Uusimaa 2020? -seminaarissa.

Seminaari järjestetään torstaina 31.5. klo 17-19 Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Helia-auditoriossa Pasilassa, osoitteessa Ratapihantie 13. Tilaisuus on maksuton ja tilat esteettömät.

Seminaari on suunnattu erityisesti maakuntavaaleista ja poliittisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille uusmaalaisille alle 35-vuotiaille nuorille ja opiskelijoille. Päättäjät ja median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Seminaarissa Uudenmaan liiton Uusimaa 2019 -hankkeen asiantuntijat valottavat tulevan maakunnan päätöksentekorakenteita ja asukasosallisuutta, sekä niiden vaikutuksia Uudenmaan alueen kaavoitukseen, liikennesuunnitteluun, ympäristönsuojeluun, asuntorakentamiseen sekä nuorten mielenterveyspalveluille.

World Student Capital -verkosto

World Student Capital -verkosto (WSC) tutkii, viestii ja vaikuttaa luodakseen maailman parhaan opiskelijametropolin. WSC-verkosto koostuu pääkaupunkiseudun korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakunnista, jotka yhdessä edustavat lähes 100 000 opiskelijaa. Verkosto näkeetiivistyvän Helsingin seudun, jonka voimakkaaseen väestönkasvuun vastataan kuntarajat ylittävällä suunnittelulla. Näin taataan riittävä ja kohtuuhintainen asuntotuotanto sekä kestävä ja toimiva liikennesuunnittelu. WSC-verkosto peräänkuuluttaa toimenpiteitä myös nuorten terveyden ja toimintakyvyn edistämiseksi. Verkosto tavoittelee alle 25-vuotiaille tarjottavan maksuttoman ehkäisyn laajentamista koko Uudellemaalle. Lisäksi verkosto haluaa avata keskustelun psykoterapian saavutettavuuden parantamisesta alle 29-vuotiaille, jotta yksilöt saavat tarvitsemansa avun ja yhteiskunta toimintakykyisempiä nuoria.

 

Seminaarin tarkempi ohjelma:

https://www.facebook.com/events/117093515824553

Lisätietoja:

Titta Hiltunen, hallituksen jäsen, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, titta.hiltunen@hyy.fi, 040 827 0361

 

WSC-verkoston nettisivut: http://www.worldstudentcapital.fi

WSC-verkosto Facebookissa: https://www.facebook.com/worldstudentcapital

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *