WSC-verkosto: Helsinki tarvitsee ehdotettua enemmän uusia opiskelija-asuntoja
10.2.2016
Opiskelijoiden tavoite läpi: Helsinkiin jatkossa 300 opiskelija-asuntoa vuodessa
6.6.2016

WSC Blogi: Mitä kuuluu, WSC-verkosto?

Ensisilmäyksellä opiskelijaelämä pääkaupunkiseudulla voi näyttää erittäin mukavalta ja hyvin helpolta, mutta todellisuus on toisenlainen. Opiskelija-asuntoja ja nuorisoasuntoja ei ole tarpeeksi eivätkä ylihinnoitellut yksityiset vuokra-asunnot helpota asuntopulaa – päinvastoin. Kaupungin infrastruktuuri ei tue erityisen onnistuneesti aktiivista opiskelijaelämää matkustamisen eri kaupunginosien ja kaupunkien välillä ollessa työlästä julkisilla. Kaiken lisäksi hallitus tulee ”uudistamaan” opintotukijärjestelmän niin, että opiskelijoiden täytyy jatkossa rahoittaa elämänsä velkarahoilla. Samalla myös jatko-opinnot opiskelijan tulee kustantaa itse ja koulunoheisesta työnteosta rangaistaan yhä.

World Student Capital -verkoston yksi päätavoitteista on kehittää pääkaupunkiseudusta maailman paras opiskelijametropoli. Siihen päästäksemme muun muassa yllä mainitut ongelmat on korjattava. WSC toimii opiskelijoiden oma-aloitteisuudesta ja opiskelija- ja ylioppilaskuntien työntekijöiden avustuksella. Verkoston kärkitavoitteet ovat edullinen asuminen, toimiva joukkoliikenne ja laadukkaat lähipalvelut.

WSC -verkoston vuoden alku alkoi kiireisesti, sillä ensimmäisenä tapahtumana oli verkoston suurtapaaminen, jossa keskustelimme ja ideoimme verkostomme tulevan vuoden. Tapaamiseen kutsut kouluttajat ja asiantuntijat pitivät useita informatiivisia ja inspiroivia puheenvuoroja, joiden jälkeen siirryimme työpajoihin kehittymään verkostomme toimintaa. Verkostomme jäsenet kokivat tapahtuman erittäin hyödylliseksi ja toivoisivat sen muuttuvan vuosittaiseksi tapahtumaksi. Järjestelyvastuu tulevan vuoden tapahtumasta annettiin opiskelijakunta Helgalle.

Vuoden alussa HYYltä pyydettiin lausunto Helsingin kaupungin asumisen ja maankäytön toteutusohjelman 2016 luonnoksesta. HYY ja WSC-verkosto päättivät julkaista lausunnon verkoston nimissä ja yhteistyöllä laaditun lausunnon voitte lukea tästä.

Tämän kevään kuumana perunana ovat ensi vuoden kuntavaalit ja opiskelijoiden intressien nostaminen puolueiden agendalle. WSC-verkoston väki päätti aloittaa vaikuttamisen poliittisella kentällä eri kunnissa siten, että jokaiselle kunnalle muodostettiin kuntavaikuttamisryhmä ja nimettiin ryhmävetäjät. Vaikuttamisryhmät muodostivat konkreettiset päämäärät verkoston kärkitavoitteiden pohjalta ja aloittivat kaupunkikohtaisten suunnitelmien laatimisen.

Myös opiskelijoiden kuntavaalikampanjan kärki alkaa hahmottua, mutta vielä joudut odottelemaan kampanjan julkistamista. Mitä sinä toivoisit kampanjalta ja mikä sinulle olisi tärkeää? Kerro siitä minulle vaikka sähköpostitse andrey.veremenko(at)helga.fi.

Kaiken kaikkiaan kevät on ollut hyvin kiireinen, mutta myös antoisa ja opettavainen. Hyvin alkaneesta vuodesta huolimatta toivon näkeväni nykyistä paljon enemmän yhteistyötä ylioppilas- ja opiskelijakuntien välillä sekä WSC-verkoston puitteissa että sen ulkopuolella.

Muista seurata WSC-verkoston Facebook-sivua, niin pysyt ajan tasalla!

Erinomaista kevättä kaikille toivottaen,
Andrey Veremenko
puheenjohtaja, World Student Capital -verkosto
hallituksen jäsen, Haaga-Helian opiskelijakunta Helga

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *