På en expedition till framtiden
20.2.2018
HRT:s studentrabatter hotade – påverka!
19.9.2018

Hurdant är studenternas Nyland 2020? Huvudstadsregionens studentorganisationer tar sig an landskapsreformen

Vad bestämmer landskapsfullmäktige och hur påverkar besluten studenter och unga?  Bland annat dessa frågor diskuteras den 31 maj kl. 17–19 på seminariet Hurdant är studenternas Nyland 2020? som ordnas av World Student Capital, ett nätverk som består av huvudstadsregionens student- och studerandekårer.

Seminariet ordnas torsdagen den 31 maj kl. 17–19 i yrkeshögskolan Haaga-Helias auditorium Helia i Böle, på adressen Bangårdsvägen 13. Tillställningen är avgiftsfri och lokalen tillgänglig.

Seminariet riktar sig särskilt till under 35-åriga nyländska unga och studenter som är intresserade av landskapsvalet och politisk påverkan. Beslutsfattare och företrädare för medierna är välkomna.

På seminariet berättar experter från Nylands förbunds projekt Nyland 2019 om det kommande landskapets beslutsstrukturer och invånardelaktighet samt hur det påverkar planläggningen, trafikplaneringen, miljöskyddet, bostadsbyggandet och mentalvårdstjänsterna för unga i Nyland.

 

Nätverket World Student Capital

Nätverket World Student Capital (WSC) undersöker, kommunicerar och påverkar för att åstadkomma världens bästa studentmetropol. Nätverket består av student- och studerandekårerna vid huvudstadsregionens högskolor och representerar totalt nästan 100 000 studerande. Nätverkets vision är en förtätad Helsingforsregion där svaret på den kraftiga befolkningstillväxten är gränsöverskridande planering. På så sätt garanteras en tillräcklig och rimligt prissatt bostadsproduktion och en fungerande trafikplanering. WSC-nätverket efterlyser åtgärder också för att främja hälsan och funktionsförmågan bland unga. Nätverkets mål är att tillgången till gratis preventivmedel för unga under 25 år ska utsträckas till hela Nyland. Dessutom vill nätverket starta en diskussion om bättre tillgång till psykoterapi för unga under 29 år, för att individerna ska få den hjälp de behöver och samhället unga med bättre funktionsförmåga.

Detaljerat seminarieprogram:

https://www.facebook.com/events/117093515824553

 

Mer information:

Titta Hiltunen, styrelsemedlem, Studentkåren vid Helsingfors universitet, titta.hiltunen@hyy.fi, 040 827 0361

 

WSC-nätverkets webbplats: http://www.worldstudentcapital.fi/sv

WSC-nätverket på Facebook: https://www.facebook.com/worldstudentcapital

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *